Αμύγδαλα, καρύδια, φυστίκια, κάσιους, φουντούκια, αλλά και πολλοί άλλοι, περισσότερο ή λιγότερο εξωτικοί κάθε φορά, οι ξηροί καρποί έχουν την τιμητική τους στην καθημερινότητά μας, αφού πλέον, είναι ενταγμένοι στην καθημερινή μας διατροφή. Επιπλέον, παραμένουν πρώτη επιλογή τις ημέρες των γιορτών, αφού τους καταναλώνουμε κατά κόρον, τόσο συνοδεύοντας το ποτό ή το κρασί μας, όσο και ως συστατικό διαφόρων γλυκών ή αλμυρών πιάτων.
Η ΣΥΝΚΑΦΕ εμπορεύεται αμύγδαλα από όλα τα μέρη του κόσμου. Έτσι λοιπόν, σε εμάς μπορείτε να βρείτε Ελληνικές Φυρανιές και Τέξας από τις περιοχές της Λάρισας και του Βόλου, καθώς και Φυρανιές Ισπανίας.
Ακόμη μπορούμε να σας προμηθεύσουμε Αμερικάνικα Αμύγδαλα τύπου Carmel
Supreme, Butte Padre, Non Pareil Supreme και California σε όλα τα μεγέθη.
Επίσης, σε εμάς μπορείτε να βρείτε Λευκά Αμύγδαλα, Αμύγδαλα Φιλέ και Κροκάν.
Για εμάς αποτελεί παράσημο η 20ετής συνεργασία μας με την εταιρεία Maitre Prunille, τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό παραγωγής αποξηραμένων δαμάσκηνων στον κόσμο.
Σε εμάς λοιπόν, μπορείτε να βρείτε δαμάσκηνα της εν λόγω εταιρείας, με πυρήνα, αλλά και απύρηνα, σε όλα τα μεγέθη
Τα στραγάλια δεν είναι ακριβώς ξηρός καρπός. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ψημένα ρεβίθια. Κύρια χώρα παραγωγής τους είναι η Τουρκία. Υπάρχουν δύο κατηγορίες, τα αφράτα και τα σκληρά, που δεν έχουν διαφορές στη διατροφική τους αξία.
Τα καρύδια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών στη χώρα μας. Ξηρός καρπός που χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους στη διατροφή μας. Τα καρύδια, που ως γνωστόν αποτελούν μια αρκετά θερμιδογόνα και παρεξηγημένη τροφή, κρύβουν έναν τεράστιο διατροφικό θησαυρό.
Για εμάς το καρύδι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα μας. Για πάνω από δέκα χρόνια, έχοντας ανοίξει απευθείας διαύλους επικοινωνίας με την Ουκρανία και τη Χιλή, εισάγουμε τις καλύτερες παρτίδες της κάθε χώρας. Εμπορευόμαστε 1/2 (πεταλούδα) και 1/4 όλο το χρόνο.
Τα κάσιους ανακαλύφτηκαν το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στη Βραζιλία και από εκεί διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Εισάγονται, κατά κανόνα, ωμά (και το χρώμα τους είναι άσπρο), τηγανίζονται (ή ψήνονται) και αλατίζονται και το χρώμα τους γίνεται χρυσό.
Τα κελυφωτά φιστίκια έφτασαν στην Αίγινα στις αρχές του 20ού αιώνα και κατάγονται από την κεντρική Ασία. Στην αγορά, τα φρέσκα ελληνικά φιστίκια Αιγίνης και Μεγάρων, αλλά και αυτά των άλλων περιοχών, όπως η Φθιώτιδα, η Χαλκιδική και η Εύβοια, βγαίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εισάγουμε όμως, και πολλά φιστίκια τύπου Αιγίνης, κυρίως από το Ιράν και την Αμερική, που θεωρούνται εξίσου καλής ποιότητας με τα ελληνικά.
Η αραχίδα, το φυτό από το οποίο παίρνουμε το αράπικο φιστίκι, κατάγεται από τη Νότια Αμερική και οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που το έκαναν γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο. Τα αράπικα φιστίκια βγαίνουν στην αγορά το Σεπτέμβριο. Σπανίως είναι ελληνικά – συνήθως τα εισάγουμε από την Αίγυπτο (μάλλον έτσι πήραν και το όνομά τους), την Κίνα και την Αργεντινή. Μπορούμε να τα αγοράσουμε στη φυσική τους μορφή (με το κέλυφος), ψημένα (αλατισμένα ή όχι) ή χωρίς τη φλούδα τηγανισμένα και αλατισμένα (τα γνωστά peanuts).
Είτε αράπικο (φυστίκι με φλούδα), είτε peanuts (φυστίκι λευκασμένο), για εμάς αποτελεί βασική πρώτη ύλη. Τόσο σε ωμό προϊόν, όσο και σε ψημένο.
Βασικός μας προμηθευτής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός COTAGRO της Αργεντινής.
Τα φουντούκια είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία. Τρώγονται κυρίως ψημένα και είναι από τους πολύ καλούς ξηρούς καρπούς. Χρησιμοποιούνται στη σοκολατοβιομηχανία, στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία, όπου αλέθονται μαζί με σιτάρι για την παραγωγή ψωμιού.
Σε εμάς λοιπόν, μπορείτε να βρείτε φουντουκόψιχα Τουρκίας και Γεωργίας, ποικιλιών Levante και Kerasunda.
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις, αλλά και στο πρωινό, το σνακ ή το γεύμα μας. Πριν τους απολαύσετε με οποιονδήποτε τρόπο, γνωρίστε όλα τα μυστικά της επιλογής και της φρεσκάδας τους, αλλά και την ιδιαίτερη διατροφική τους αξία.
Εμείς στη ΣΥΝΚΑΦΕ δίνουμε βάση στην ποιότητα των ξηρών καρπών, εισάγοντας μεθόδους ποιοτικής ανάλυσης πριν την αγορά τους, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας άριστη ποιότητα.
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί μόνο τα cookies που είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρρυθμη λειτουργία της και την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.