ΣΥΝΚΑΦΕ_ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΩΜΟΥ_ΚΑΦΕ_ΚΑΙ_ΞΗΡΩΝ_ΚΑΡΠΩΝ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΦΕΣ

ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΩΜΟ ΚΑΦΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Η κύρια δραστηριότητα της ΣΥΝΚΑΦΕ είναι η απευθείας εισαγωγή ωμού καφέ από χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Κολομβία. Επιλέγουμε ιδιαίτερες ποικιλίες και εφαρμόζουμε καινοτόμες διαδικασίες για την αξιολόγηση των δειγμάτων προς φόρτωση, πριν την εισαγωγή, ώστε να διασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα του καφέ. Η άμεση επαφή μας με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις καφέ – στις κατατόπους παραγωγικές χώρες – αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ

Υψηλή ποιότητα ωμού καφέ, προερχόμενος από τις καλύτερες φυτείες του κόσμου. Η ποιότητα είναι προτεραιότητά μας, γι’ αυτό φροντίζουμε με σύγχρονες διαδικασίες και καινοτόμες μεθόδους ελέγχου να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη πρώτη ύλη.

ARABICA

Ο τύπος καφέ Arabica αποτελεί την κορωνίδα του καφέ. Είναι το πιο ευαίσθητο είδος και είναι εξαιρετικά επιρρεπές σε ασθένειες. Προτιμά το υψόμετρο, από 600 έως και 2100 μέτρα, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, καθώς και τις εναλλαγές στον καιρό. Τα ηφαιστειακά εδάφη προσδίδουν στον Arabica μια στυφή γεύση, ενώ τα υψίπεδα του χαρίζουν την χαρακτηριστική πικρίλα. Ο καρπός είναι αρκετά μεγάλος, μακρουλός και σχετικά επίπεδος.

Ο καφές Arabica που εισάγουμε

Rio Minas Soft Cup

Rio Minas Normal Cup

Rio Minas Moka Rolle

Santos Fine Cup Mogiana

Santos Fine Cup Cerrado

Santos Fine Sul De Minas

Supremo

Excelso

Plantation AA

Limu

Djimmah

Sidamo

ROBUSTA

Ο τύπος καφέ Robusta είναι ανθεκτικότερος και παραγωγικότερος από τον Arabica. Ανθεί στο ισημερινό κλίμα, σε πεδιάδες και σε υψόμετρο μέχρι 600 μέτρα. Έχει αντικαταστήσει τον Arabica στην Αφρική. Συναντάται, επίσης, στην Ινδονησία και τη Βραζιλία. Οι σπόροι είναι στρογγυλοί και φουσκωτοί, κοντύτεροι από τους σπόρους Arabica. Παράγουν έναν καφέ λιγότερο αρωματικό και εκλεπτυσμένο. Ο καφές που παράγουν είναι δυνατός, πικρός, ακόμα και στυφός. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη (2% έως 4%) καταναλώνεται κυρίως ως στιγμιαίος καφές.

Ο καφές Robusta που εισάγουμε

Parchment Kaapi Royal

Robusta Cherry

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πολλές περιοχές της Νότιας Αμερικής ζουν από την καλλιέργεια του καφέ. Οι μεγάλες χώρες παραγωγής, όπως η Βραζιλία και η Κολομβία, έτειναν πάντα να ευνοούν τον παράγοντα «απόδοση». Στις μέρες μας, ωστόσο, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και τη σημασία του παράγοντα «ποιότητα», που θα τους επιτρέψει να κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερο σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο καφές που εισάγουμε από την Βραζιλία

Rio Minas Soft Cup

Rio Minas Normal Cup

Rio Minas Moka Rolle

Santos Fine Cup Mogiana

Santos Fine Cup Cerrado

Santos Fine Sul De Minas Cup

ΙΝΔΙΑ

Η καλλιέργεια του καφέ στην Ασία και ειδικότερα στην Ινδία, που ανανεώθηκε με την εισαγωγή της ποικιλίας Robusta στις αρχές του εικοστού αιώνα, προοδεύει με αλματώδεις ρυθμούς. Για πολύ καιρό, η κατανομή ανάμεσα στις ποικιλίες Arabica και Robusta ήταν ισορροπημένη, σήμερα όμως, αυτός ο δεύτερος τύπος καφεόδεντρου τείνει να κυριαρχήσει. 

Ο καφές που εισάγουμε από την Ινδία

Plantation AA

Parchment Kaapi Royal

Robusta Cherry

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Συνήθως οι Κολομβιανοί καφέδες ταξινομούνται με κριτήριο το μέγεθος του κόκκου, οπότε τα ποιοτικά επίθετα που τους συνοδεύουν δεν αφορούν την ποιότητα, που μερικές φορές είναι αντίστροφη με το μέγεθος του κόκκου! Η ποιότητα γενικά κινείται σε υψηλό επίπεδο, μιας και ο κυριότερος στόχος εξαγωγών είναι οι ΗΠΑ, άρα η ποιότητα είναι πάνω από την ποσότητα. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καφέ είναι η ισορροπία στις γεύσεις, παρά την έντονη οξύτητά του, καθώς και το γεμάτο σώμα.

Ο καφές που εισάγουμε από την Κολομβία

Excelso

Supremo

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Οι αφρικανικές ποικιλίες Arabica ανήκουν στις καλύτερες στον κόσμο. Η ανατολική Αφρική συνεχίζει να είναι ένα «τέμενος» της κουλτούρας του καφέ, εκπροσωπώντας έναν ολόκληρο πολιτισμό.

Ο καφές που εισάγουμε από την Αιθιοπία

Limu

Djimmah

Sidamo

ΕΞΕΛΙΞΗ . ΑΝΑΠΤΥΞΗ . ΠΡΟΟΔΟΣ .