Αν και υπάρχουν γύρω στα πενήντα είδη, δυο είναι οι τύποι που γνωρίζουμε καλά και που καλλιεργούνται συστηματικά: ο Coffee Arabica, που συναντάται στο 80% των χωρών παραγωγής και ο Coffee Canephora, τύπος που είναι ευρύτερα γνωστός ως Robusta.
Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις, αλλά και στο πρωινό, το σνακ ή το γεύμα μας. Πριν τους απολαύσετε με οποιονδήποτε τρόπο, γνωρίστε όλα τα μυστικά της επιλογής και της φρεσκάδας τους, αλλά και την ιδιαίτερη διατροφική τους αξία.
‘Οσπρια ονομάζονται τα φυτά και οι καρποί μια μεγάλης οικογένειας, αυτής των Χεδρωπών. Αποτελούν βασικό στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εξαιτίας της υψηλής διατροφικής τους αξίας και παράλληλα της χαμηλής τους τιμής στην αγορά, έχουν χαρακτηριστεί ως «το κρέας των φτωχών». Τα όσπρια, που κυρίως καταναλώνει ο άνθρωπος, είναι οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα κουκιά, τα μπιζέλια, η φάβα και η σόγια.
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί μόνο τα cookies που είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρρυθμη λειτουργία της και την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.